Íme a hibrid Ferrari

A Porsche 918 Spyder hibridje után most a Ferrari leleplezte a hibrid autócsodáját: a Ferrari 599-et.

A Ferrari 599 GTB Fiorano modellen alapuló, a szemet zöld színben kápráztató jármű tervei a Genfi Auto Shown (Geneva Auto Show) keretein belül lettek bemutatva. A Ferrari így először tesz kísérletet a hibrid piacba való belépésre. Természetesen a meseautó továbbra is nyújtani fogja a Ferrariktól már megszokott képességeket. Ez annak köszönhető, hogy a V12-es motor mellé most egy csendes elektromos motor is párosul, ami visszanyeri az energiát a fékezésből, vagy lassulásból.

A Ferrari az 599-es tervezésénél figyelemmel volt a bolygó érdekeire is. A hibrid rendszerével a gyártó eleget tesz az EU kibocsátás előírásainak, vagy bármelyik  szén-dioxid kibocsátás szabályozásnak a jövőben. Az új 599-es szén-dioxid kibocsátása 35 %-al alacsonyabb lesz, mint a benzines elődjéé.
Bár a hibrid 599-es még csupán elképzelés, de a Ferrari reméli, hogy az új technológia elérhető lesz 3-5 éven belül. Később a cég szeretne hibrid verziót minden egyes modelljéhez párosítva.

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.