Íme, a világ leggyorsabb elektromos autója

Terveinek megfelelően megdöntötte az elektromos autóval elért sebességi rekordot a britek miniszterből lett autóversenyzője, Lord Paul Drayson, aki B12 69/EV típusjelű rakétájával állította fel az új csúcsot. Drayson 328,6 kilométer/órára javította az előző 281,6-os csúcsot, amely 1974 óta állt fent.

A sikeres rekorddöntési kísérletre kedden került sor a nagy-britanniai Elvington repülőterén, ahol az ex-politikus két menetet futott a Le Mans-i prototípusból fabrikált Lolával. Az autót a bioüzemanyag-hajtású, V10-es Judd-erőforrás helyére épített egyedi fejlesztésű elektromos hajtásláncrepítette: a hajtómű helyére, szénszálas cellával került beépítése egy 30 kWh-s akkumulátor, amelyek a hátsó kerekeket hajtó két-két elektromotort táplálják, írja az autoblog.hu.

„Elégedett vagyok, mert sikerült megmutatnunk, hogy az elektromos járművek is tudnak nagyon gyorsak lenni” – értékelt a pilóta, aki – mint korábban is hangsúlyozta – ’gördülő laboratóriumnak’ tekinti a brit verseny zöld színű elektromos csodát.

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.

Nincs hozzászólás

  1. kevesebb mint 50 km /h növekedés 40 év alatt?
    Ez hír?