Ismét súlyos árvíz pusztít

A múlt heti heves esőzéseket követően ismét özönvízszerű csapadék zúdult Észak-Olaszországra.

Alig heverték ki az észak-olasz térségben a múlt heti heves esőzéseket, pénteken ismét felhőszakadás zúdult elsősorban Liguria és Toscana tartományra írja az idokep.hu. Tíz napon belül ez a második eset, hogy a nagy mennyiségű csapadék mossa el ezt a térséget. Legsúlyosabb a helyzet Genova környékén, ahol péntek délután a heves esőzések következtében két folyó is kilépett a medréből, elárasztva ezzel a város utcáit – 8 napon belül második alkalommal. A kikötőváros utcáin mintegy két méter magas víztömeg zúdult végig, mely magával sodort autókat és embereket is. Négy nő és két kisgyerek halt meg, miután egy épület lépcsőházába menekültek be, de nem tudtak védekezni az azt elöntő víz-és sártenger ellen. A helyi lakosok közül többekben is mérhetetlen dühöt és felháborodást váltott ki, hogy a figyelmeztetések ellenére a városban pénteken is nyitva tartottak az iskolák és az üzletek, valamint a járműforgalmat sem állították le.

 
A szűnni nem akaró heves esőzések Észak-Olaszország más városaiban – köztük Velencében is -, valamint a Francia Riviérán is gondot okoznak, helyenként az elmúlt két napban a 100 mm-t is meghaladta a lehullott csapadék mennyisége. Meteorológusok előrejelzése szerint az esőzések az elkövetkező néhány napban is folytatódnak újabb árvizeket okozva.

Ajánlott tartalom

Környezetre nem káros szerekkel takarítják Budapestet

A héten éjszakánként, 23 óra 30 perc és 4 óra 30 perc között folytatódik Budapest tavaszi nagytakarítása a Váralagút, a Lánchíd, a városligeti Zielinski híd és a Szabadság híd megtisztításával - tudatta a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. az MTI-vel közleményben hétfőn.