Iszapömlés – Állatokat mentettek az iszapból

Birkát, kutyákat és macskákat mentettek ki a vörösiszapból, majd szállítottak Budapestre. Az állatmentők ideiglenes befogadók jelentkezését várják.

Az Állatvédelmi őrszem és a Rex Kutyaotthon Alapítvány munkatársai – a katasztrófavédelmi hatóságokkal egyeztetve –  hétfőn éjjel egy szennyeződött birkát, valamint két kutyát és négy macskát szállítottak Budapestre. A maró vegyszer hatására súlyos bőr és szemsérüléseket szenvedett állatokat megfürdették, majd intenzív terápiában részesítették őket. Másnap további hat kutyát és három macskát sikerült megmenteniük. A mentőcsapat késő éjszaka érkezett a rossz állapotban lévő állatokkal a Rex Állatszigetre, ahol az alapítvány teljes gondozói stábja és számos önkéntese hosszú órákon át küzdött megmentésükért – közölte a Rex Kutyaotthon Alapítvány az MTI-vel.
Szerdán újabb mentőakciót szerveznek, de a kimentett állatok elhelyezése sajnos egyre nehezebb, ezért a Rex elérhetőségein ideiglenes befogadók jelentkezését várják.

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.