Iszapömlés – Teljesen biztonságos a magyarországi tartózkodás

Teljesen biztonságos a magyarországi tartózkodás, a gátszakadás – a helyi lakosságon kívül – semmilyen módon nem veszélyezteti az embereket, a turistákat – közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkársága szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a fővárostól 160 kilométerre található Ajka település közelében átszakadt iszaptározó okozta katasztrófa lokális jellegű, nincs a távolabb fekvő területekre nézve káros hatása. A legkedveltebb magyar turistacélpontokat, így például Budapestet illetve Pécset, Európa Kulturális Fővárosát a gátszakadás semmilyen módon nem érinti. A külföldről érkező vendégek fogadására a teljes turisztikai infrastruktúra – repülőterek, szálláshelyek és más turisztikai szolgáltatók, illetve attrakciók – változatlanul rendelkezésre áll.
Az iszapnak az egészségre ártalmas közvetlen hatása csak a helyi lakosság számára van, a kertjükben termelt élelmiszert nem fogyaszthatnak. Az érintett területeken túl semmiféle egészségre ártalmas hatása nincs – áll a közleményben.

Ajánlott tartalom

Kiemelt segítséget kap három vármegye a zöld átálláshoz

A Környezeti és energiahatékonysági operatív program plusz (Kehop plusz) forrásaiból mintegy 110 milliárd forint jut a három leginkább környezetszennyező gazdaságú vármegye zöld átállásának kiemelt támogatására - jelentette be a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium közlekedési, környezeti és energiahatékonysági fejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára kedden Egerben.