Japán: Az amerikaiak alacsony sugárzást észlelnek

A George Washington repülőgép-hordozón felállított ellenőrző műszerek alacsony szintű radioaktivitást észleltek, miközben a hajó a Jokoszuka támaszpontnál állomásozik, jelentette be az amerikai haditengerészet egyik szóvivője. A Jokoszukán szolgáló amerikai katonákat és családjukat arra kérték, hogy maradjanak otthon és zárják be az ablakokat.

Repüléstilalmi övezet Fukusima fölött
Repüléstilalmi övezetet hoztak létre a fukusimai atomerőmű és 30 kilométeres körzete fölött, mivel a közlekedési minisztérium szerint az esetlegesen kiszabaduló radioaktív sugárzás veszélyt jelenthet a repülőgépek utasaira is. A korlátozás nem vonatkozik majd a tervek szerint a megsérült 4-es reaktor hűtéséhez bevetett helikopterekre, amelyek vizet locsolnak majd a Fukusima-1 erőműnél.

Tokió békés szellemváros

Tokió szellemvárosra emlékeztet, nincsenek emberek az utcákon, írja Daniel Kahl a Twitteren. Szerinte ugyanakkor elképesztő, hogy az áramkimaradások, a tömegközlekedés akadozása ellenére sincsenek zavargások, nincs fosztogatás, nem nőtt meg a rablások száma a készlethiányok miatt sem.

Ajánlott tartalom

A klímaváltozáson a fásítás segíthetne leginkább

Az erdőtelepítés, a fásítás az egyik legjobb eszköz a klímaváltozás negatív hatásainak kompenzálására - mondta az Agrárminisztérium (AM) agrárpiacért felelős helyettes államtitkára Balatonszárszón pénteken.