Kamerával védekeznek az illegális szemétlerakás ellen Gödöllőn

Az illegális szemétlerakás megakadályozása érdekében kamerás megfigyelőrendszert építenek ki a szelektív hulladékgyűjtőknél Gödöllőn – közölte a polgármesteri hivatal kommunikációs vezetője hétfőn az MTI-vel.

Péterfi Csaba a képviselő-testület májusi ülésén hozott döntésről elmondta: a kamerákat az illegális hulladéklerakással leginkább érintett szelektív hulladékgyűjtőknél szerelik fel, a felvételeket bizonyítékként használhatják fel, a szabálysértők ellen pedig eljárást kezdeményezhetnek. Hozzátette: ezzel párhuzamosan az eddigieknél is nagyobb figyelmet fordítanak a tájékoztatásra, a felvilágosításra, és kérik a lakosság együttműködését. Az összesen tíz kamerát a Szilágyi Erzsébet úti, Babati úti, Damjanich utcai, Besnyői úti, Őz utcai és Honvéd utcai hulladékgyűjtő szigeteknél és környékükön szerelik fel, de a mobil kamerákat más helyszínekre is áthelyezhetik. A rendszer kiépítése 6 millió forintba kerül, és néhány héten belül már üzemelni fog.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.