Kerékpár hajtotta lift

Meghökkentő hogy egy kerékpár akár liftként is szolgálhatja tulajdonosának mindennapjait. Miként műkődik ez a gyakorlatban? Nos, erre példa Ethan Schussler ötlete, aki a saját maga által épített faházához bicikliből alkotta meg liftjét.

Mindössze az emberi erő, és a pedálhajtás kihasználása motiválta a különc tervező formabontó megoldását. És annak a nehézségnek a leküzdése, mely a napi létrán való fel- és lejutás megeröltető közlekedését oldotta meg a kilenc méter magas épülethez.

Hosszas kísérletezés előzte meg a tervező régi, húszsebességes kerékpárjának pedálhajtású liftté történő átalakítását. Elképzelését siker koronázta, ugyanis remekül beállította bringájának minden szerkezetét a szükséges funkció ellátására. A kerékpár lassan a levegőbe emelkedik a pedál lassú tekerésére, a legfelső pont elérésekor pedig, könnyedén csak át kell mászni a fából készült otthonba. Ugyan ilyen módon történik a lefelé jutás. Bármilyen szokatlan is ez a felvonó alkalmatosság, kiállta a gyakorlat próbáját, használata teljesen biztonságos.

Ajánlott tartalom

Április 22. és 26. között rendezik meg a Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahetet

Idén április 22. és 26. között rendezik a Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahetet, amelynek célja a fenntarthatóság üzenetének elterjesztése iskolai keretek között - közölte az Alapértékek Nonprofit Kft. csütörtökön az MTI-vel.