Napelemmel működő, bambusz “köntösű” számológép

A napelemes kézi számológép, mint munkaeszköz, önmagában nem számít újdonságnak sem az iskolai oktatásban, sem a munkahelyeken.

Immáron több mint négy évtizede van jelen megszokott formájával és külsejével. Ezt a hagyományt törte meg egy japán formatervező vállalat, amely új “köntösbe öltöztette” ezt a mindennapi munkaeszközt. A gyártó cég bambuszból alakította ki az új megjelenésű számológépét, s ezzel a formatervezéssel a gyártmány külső adottsága alaposan megváltozott. Új színt vitt e hagyományos, sokak által használt eszköz külsejébe. A maximális bambusz borítás egyedi és természetes hatást kelt és minden bizonnyal vonzó külseje miatt bármilyen asztalon kitűnik a többi használati eszköz közöl.

Az összes számítási eljárás megoldására képes új küllemű gyártmány paraméterei a következők: 1,5 cm vastag, 14,8 cm hosszú, 9,4 cm széles, súlya 185 gramm.

A bambusz felhasználása  bizonyos elektromos eszközök és kiegészítők gyártása során kedvező adottságai miatt mind szélesebb körben válik gyakorlattá. Ezúttal a napelemes számológép új külcsínjéről esett szó, és itt is az anyag rugalmassága, megfizethetősége, fenntarthatósága adta a motivációt a gyártmány megújításához.

Ajánlott tartalom

A kormányon múlik mikor telepíthetünk olcsó napelemet az erkélyre

Már 2023. március 31-én engedélyezni kellett volna az erkélynapelemeket Magyarországon, de ez még máig nem történt meg.