Kerékpározás receptre

Érdekes kísérletbe kezdett Strasbourg városának önkormányzata, amikor úgy döntött, hogy finanszírozza azt a „gyógyszert”, amelyet egészségjavítás céljából ír fel a háziorvos, vagy a kardiológus annak a lakosnak, akinek erre szüksége van. (Aiolus News)

Az eljárás érdekességét a nagylelkű gesztuson kívül az is fokozza, hogy a szóban forgó” gyógyszer” ebben az esetben nem valamiféle pirula, hanem a kerékpár. A program egyelőre csak 50 önkéntes háziorvossal és kardiológussal indul, de ha sikerrel jár, egy év múlva általánossá teszik és véglegesítik. A bicikli-recepttel rendelkezők azt a kerékpárparkot vehetik igénybe, amelyet az önkormányzat csekély bérleti díj ellenében már jó ideje fenntart polgárai számára. A rendszeres fizikai mozgás jót tesz az egészségnek – hangsúlyozzák az orvosok, akik igazságos dolognak tartanák, ha a társadalombiztosítás teljes mértékben térítené az általuk javasolt fizikai tevékenység minden kiadását. Az önkormányzat is így gondolkodik, mert elhatározta, hogy ilyen értelemben kezd tárgyalásokat a TB-vel és a betegbiztosítási társaságokkal.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.