Kétszeresére növelte üzemanyagcella-telepének méretét az Apple

Miközben a Greenpeace azért ekézte az Apple-t, mert az szerinte környezetszennyező módon működteti az adatközpontját (a kalkuláció alapja az adatközpont ára volt, aminek része volt a napelemfarm és az üzemanyagcella-telep is), a kaliforniai cég további környezetbarát beruházásokról döntött.

Ennek egyik eredménye, hogy az Észak-Karolinai telepen működő, 4,8 megawattnyi energiát termelő, 24 darabból álló hidrogénalapú üzemanyagcella mellé további 26-ot telepítenek, írja az appleblog.blog.hu. Ezek együttes teljesítménye így már eléri majd a 10 megawattot, ami körülbelül 6250 háztartás energiaellátására elegendő. Persze az áram nem a lakásokba, hanem az adatközpontba megy, ami egyebek közt az iCloud és a Siri működéséért felelős. Egyébként nem az üzemanyagcella az egyetlen zöld tevékenysége az Apple-nek, hiszen ugyanitt megépült az Egyesült Államok legnagyobb, saját felhasználásra szánt napelemfarmja is, 20 megawattnyi kapacitással.

Ajánlott tartalom

Már 7,5 tonnánál jár a használt mobiltelefonokat visszagyűjtő kampány eredménye

A több mint 5 éve futó "Passzold vissza, Tesó!" kampányban mára 1111 gyűjtőpont részvételével, több mint 7,5 tonnányi használaton kívüli mobiltelefon gyűlt össze - közölte a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért szerdán az MTI-vel.