Kezdődik az ősz, de marad a 30 fok

Szombaton többnyire napos idő várható. Nyugaton lehet helyenként erősebben felhős az ég, itt zápor, zivatar is előfordulhat. A délkeleti szél időnként megélénkül.

A legalacsonyabb hőmérséklet 9-16, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 29-34 fok lesz, de az Alpokalján ennél több fokkal hűvösebb idő várható. Vasárnap csak elvétve lehet eső, zápor a nyugati országrészben, az ország más területein túlnyomóan gyengén felhős, derült időre számíthatunk, a légmozgás gyenge, mérsékelt marad. A legmagasabb hőmérsékletek nyugaton 26-28°C, máshol 29-33°C között alakulnak. Hétfőn nyugaton felhősebb, keleten derültebb idő várható, záporok, zivatarok nyugaton alakulhatnak ki, a légmozgás többnyire mérsékelt marad. A maximum-hőmérsékletek 27 és 33°C között szóródnak. A folytatásban kitart a nyári idő, de kedden és szerdán a Dunántúlon és az Északi-középhegységben előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. Országszerte 27-32°C várható. Csütörtökön szárazabb lesz az idő, 24-29°C körüli csúcshőmérsékletekkel.

Ajánlott tartalom

Számos akadályt kell leküzdeni ahhoz, hogy az EU 2050-re klímasemlegessé váljon

Számos akadályt kell leküzdeni ahhoz, hogy az Európai Unió 2050-re klímasemlegességet érjen el, a gépjárművek teljes kibocsátásmentessége irányában kitűzött cél dicséretes, de az uniónak biztosítania kell, hogy ez ne kerüljön túl sokba polgárainak, és ne menjen ipari szuverenitásának rovására - hívta fel a figyelmet hétfőn közzétett jelentésében az Európai Számvevőszék.