Kiírták a közbeszerzést a makói szennyvíztisztítóra

A makói szennyvíztisztító telep teljes korszerűsítésére szeptember közepéig tehetnek ajánlatot a kivitelezők a csütörtökön megjelent nyílt közbeszerzési eljárás szerint. A projekt része annak a mintegy 14 milliárd forintos szennyvízberuházásnak, amely uniós támogatással a térségben indult.

A felhívás szerint a beruházás várható nettó költsége 982 millió forint. A százezer forintos pályázati dokumentációt szeptember 16-ig szerezhetik be az ajánlattevők, az eredményhirdetés november 12-én lesz. A tervek szerint december 3-án megkötik a kivitelezői szerződést is, amely egyben a munkálatok megkezdését is jelenti. A pályázat szerint az építkezés 35 hónap alatt fejeződik be, tehát ha minden rendben zajlik, 2013 év végére.
A beruházás során a makói szennyvíztisztító telep kapacitása bővül. Két új, kombinált, levegőztető, utóülepítő medencét építenek, gondoskodnak a 20 százalékos szárazanyag-tartalomra csökkentett térfogatú szennyvíz-iszapok szárításáról, a kezelt iszap mezőgazdasági hasznosításáról. A pályázók a tervezési-építési munkák mellett vállalják a 12 hónap próbaüzemet, és kétéves jótállást.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.