Kilátás Manhattanre – egy hatalmas óriáskerékből

A címből azonnal kitetszik, hol is lehet ez a nagyméretű óriáskerék. Természetesen New York városát gazdagítja, a hatalmas metropolis legújabb látványossága, amely mind városlakok, mind a turisták számára egyre nagyobb vonzerővel bír. A Staten Island ad helyet ennek a Leed Platinum minősítésű óriáskeréknek a sziget északi partján.

A szórakoztatóipar képviselői csaknem egy esztendeje kezdeményezték, hogy New York ezzel az új, nagyszabású attrakcióval hívja fel magára a figyelmet, amelyet Perkins Eastman tervezett egy 9 ezer négyzetméter nagyságú területen, írja az alternativenergia.hu.

A szórakozni vágyók új zarándokhelyévé nőtt ki magát azóta ez a helyszín és szó szerint immáron attrakcióként funkcionál a gyerekkorunkból ismert óriáskeréhez hasonló, de annál összehasonlíthatatlanul hatalmasabb szerkezet. Innen aztán alaposan rá lehet csodálkozni Manhetettenre, különleges kilátást nyújt a városrészre. Az érdeklődök úgynevezett üvegkapszulákban foglalhatnak helyet és a kényelmes és védett fülkékből élvezhetik az akadálytalan kilátást. Az eddig kihasználatlan partvonal, Szent György területének fellendítésére szolgál ez az új létesítmény, része annak a programnak, amely a helyszín megújulását, átépítését teszi lehetővé. A szórakoztatás és a kikapcsolódás kap itt majd főszerepet, a tervek szerint méghozzá oly módon, hogy nagy elkötelezettséggel szemelőtt tartják a fenntarthatóság elvét, és minden új létesítmény esetében az alternatív energiaforrások hasznosítását és az úgymond zöld megoldások alkalmazását helyezik előtérbe.

-

-

Ajánlott tartalom

Törökországot is meghódítanák a kínai napelemes cégek

Úgy tűnik, a kínai beszállítók már a törökországi napelemes piac felé is kacsintgatnak.