Kína tovább gyorsítja a jövő tömegközlekedését azzal, hogy bemutatta a Föld legnagyobb sebességű vonatát.

Kína bemutatta a világ leggyorsabb vonatát

Kína tovább gyorsítja a jövő tömegközlekedését azzal, hogy bemutatta a Föld legnagyobb sebességű vonatát.

350 km / h-s átlagsebességével az új vonat gyorsabb, mint az eddigi vonatok, és a közép-kínai Wuhant fogja össze kapcsolni a déli Guangzhouval – a teljes távolság 1068 km. Az új vasúti szolgáltatás a 6 órás menetidőt 2 óra 45 percre csökkenti.

Kína új vasúti járata útja alatt 20 városon halad keresztül, Kína központi része felé, érintve a kevésbé fejlett régiókat, az ipari Pearl River Delhi-ig. A Siemens, a Bombardier és az Alstom együtt dolgoztak, tervezték és építették meg a modern közlekedés legújabb építményét, mely a decemberi tesztúton elérte a 394 km / h-s végsebességet.
Japán a nagy sebességű vonatai átlagosan 243 km / h, Németország nagy sebességű vonatai 232 km / h, Franciaország hasonló vonatai pedig 277 km / h-s sebességgel futnak.

Kína új vonata része annak a kiterjedt vasúti fejlesztési programnak, amely kiterjeszti a nagy sebességű vasúti szolgáltatást további 42 nagy sebességű vonalra 2012-ig.
A kormány reméli, hogy a vasúti vonalak segítik a gazdaság fellendülését, különösen a kevésbé fejlett területeken.

Ajánlott tartalom

Kísérleti üzemanyagár-statisztikát indít a KSH

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a régiós üzemanyagárak monitorozása és összehasonlíthatósága érdekében 2024. április 19-én pénteken közzéteszi új kísérleti statisztikáját. Az üzemanyagár-kísérleti statisztika alapját az Eurostat Weekly Oil Bulletin jelenti, amelynek adataiból a KSH régiós átlagárat számol a 95-ös benzin és dízelüzemanyagokra vonatkozóan - jelentette be szerdán a KSH.