Környezetbarát hátizsákok iskolakezdéshez

Ma már a hátizsákoknak sem kell környezetterhelőknek lenniük, és a gyerekek is korán hozzászoknak a környezettudatos vásárláshoz. Hét újrahasznosított és újrahasznosítható terméket mutatunk be.

Freitag Hazzard
A Freitag minden évben összegyűjt 390 tonna teherautókon használt ponyvát, és hátizsáktól kezdve pénztárcáig mindent belőlük gyárt. A tartós Hazzard hátizsák újrahasznosított biztonsági övekből és ponyvából készül, de nem látszik rajtuk, mindegyik egyedi dizájnnal rendelkezik. Mindegyik hátizsákban találhatóak belső zsebek és külön rekesz, amely alkalmas egy, akár 17 colos notebook tárolására is. A hátizsák belső űrtartalma 15,000 köbcentiméter, ára pedig 360 dollár.

Timbuk2 Full-Cycle Amnesia
A San Franciscó-i székhelyű Timbuk2 jól ismert profi minőségű, kifejezetten biciklisfutároknak készült hátizsákjairól. Az új Full-Cycle termékcsaládjuk pedig teljesen újrafelhasznált anyagokból készült. A Bluedesign védjegyes Amnesia hátizsák is 100%-ban újrafelhasznált PET palackokból készült, külön rekeszt tartalmaz egy 17 colos notebook tárolására. A táskához élethosszra szóló garancia is jár, és ha már végképp nem használható, teljesen újra is hasznosítható. Ára 99 dollár.
timbuk2

Parrot Canvas Uwharrie Day táska
Ha egy egyszerű és olcsó hátizsákot keres a Parrot Canvas-nál megtalálja. Az Uwharrie Day táskájuk tartós és környezetbarát. Ára 65 dollár.
parrot canvas

Voltaic Array Solar
Nehéz minden kütyünket napközben is töltve tartani. Ezért is lehet különösen hasznos a folyton mozgásban levő diákoknak. A Voltaic hátizsákja egy beépített 10 voltos napelemet is tartalmaz, amelyjel feltölthetjük a mobiltelefonunkat, fényképezőgépünket, táblagépünket, vagy akár notebookunkat is. A hátizsákban található egy beépített akkumulátor is, amelyjel megduplázhatjuk laptopunk működési idejét. A hátizsák vízhatlan külseje pedig újrahasznosított PET palackokból készült. Ára 389 dollár.
voltaic array solar

Duluth Scoutmaster
Ezeket a klasszikus zsákokat már 1882 óta gyártják Minnesota államban, nemrég azonban divatba jöttek letisztultságuk és megbízhatóságuk miatt. Az új Scoutmaster táska erős vászonból készült, és a gyártó élethosszig tartó garanciát vállal a termékre, így ha megsérül, csak vissza kell küldeni, és megjavítják. Ára 150 dollár
duluth scoutmaster

Joshu +Vela Organic Canvas
A minimalisták kedvence az elegáns Joshu és Vela hátizsák. Az USA-ban termesztett pamutból és bőrből készül, ára 330 dollár.
joshu vela

Fjallraven Kanken
A Kanken a skandináv gyerekek kedvence 1978 óta. A tartós vinylon-ból készült táska a szívárvány minden színében kapható, és háton és kézben is kényelmes. Ára 65 dollár.

fjallraven kanken

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.