Környezetbarát járművek rallyját rendezték meg Delhiben

A világ legelső, környezetbarát járművek számára rendezett rallyt „Save the Earth” (Mentsük meg a Földet) témával nemrégiben rendezték meg az indiai fővárosban.

Delhi vezető minisztere, Sheila Dikshit indította el a versenyt, melyet a negyedik EFV (környezetbarát jármű) Konferencia előestéjén tartottak. A nemzetközi konferenciát kétévente rendezik meg.

A szervezők célja az volt, hogy a rally segítségével tudatosságot terjeszthessenek, és felhívják a figyelmet az alternatív üzemanyagok fontosságára, a benzin és a dízel helyett.

A szervezők kijelentették, hogy a környezetbarát járművek elterjedése áldás lenne az ilyen városok számára, mint Új-Delhi – Indiában rengeteg jármű van az utakon, ez pedig egyre növekvő forgalmi problémákat eredményez.

„Remélem, hogy a mai rally ráébreszti az embereket, hogy tiszta üzemanyaggal futó járműveket is gyártunk már Indiában. Az indiaiakon múlik, hogy elfogadják-e őket. Lesznek nehézségek természetesen, de azokat is lehet kezelni, de rendkívül fontos a tisztább és alternatív üzemanyagok használata, különben a hagyományos üzemanyagok környezetre gyakorolt hatása még nagyobb lesz.” – mondta Shiela Dikshit.

A versenyben a Toyota Prius, a világ legtöbbet eladott hibrid autója indult elsőként. A Mahindra Scorpio Bio-Diesel szintén részt vett a megmérettetésen.

Toyota Prius

A rally látogatói is nagyra értékelték a kísérletet, mely felhívja a figyelmet jó néhány környezetvédelmi kérdésre.
„A cél az, hogy tudatában legyünk annak, hogy mi zajlik a környezetben, hogy a globális felmelegedés létezik, és hogyan kell azt irányítani. És az ilyen akkumulátorral működő járművek biztosan csökkentik a szennyezettségi szintet.” – fejtette ki a rally egyik látogatója.

Ajánlott tartalom

Rekordmagas szinten a csehországi személyautó-gyártás

Az első negyedévben éves szinten 11,5 százalékkal 394 443 darabra nőtt a személyautó-gyártás Csehországban - közölte a cseh autóipari szövetség csütörtökön Prágában. A közlemény szerint ez az eddigi legmagasabb első negyedévi termelési adat.