Környezetvédelmi tárca helyett, reális környezetvédelmet!

A reális zöldek szerint hazánk környezeti állapotában bekövetkezett romlás folyamatának a megállításához, a folyamat megfordításához az szükséges, hogy a környezetvédelem magasztos eszmeisége minden nap, minden honfitársunknál, a törvényhozásban és a végrehajtó hatalom valamennyi szereplőjénél jelen legyen.

Az elmúlt húsz évben az önálló zöld tárca a környezetvédelme leple alatt a pótcselekvések sorozatát követte el. A magyar tudomány, a magyar technika, és a magyar műszaki értelmiség lejáratásának szolgálatában tevékenykedett liberális eszmeiségű cselekvéseivel. A fizika, a kémia, a biológia és a társadalom törvényeinek, a társadalom tapasztalatainak következetes mellőzésével, hozzájárult a társadalmi csapda helyzet kialakulásához, Magyarország zsákutcába jutásához. A Reális Zöldek Klub a politikai megújulást abban látja, ha a környezet védelmének magasztos eszmeisége minden honfitársunknál, parlamenti és parlamenten kívüli pártnál, a végrehajtó hatalom minden szereplőjénél egész évben jelen van. A választásokat követően megalakuló kormány csak akkor lesz képes reális társadalmi támogatást szerezni, ha az önálló zöld tárca helyett, az ökoszociális nemzetgazdaság, mint a környezet és a társadalom érdekével összhangban működő és azt tisztelő, alapvetően nemzeti érdekeket képviselő gazdasági rendszer modellje szerint alakítja ki minisztériumi struktúráját. Juhos László a Reális Zöldek Klub elnöke

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.