Közel másfél millió dollár gyűlt össze a Christie’s zöldaukcióján

Mintegy 1,4 millió dollár (262 millió forint) gyűlt össze a Christie’s aukciósház Bid to Save the Earth (A Föld megmentéséért) elnevezésű zöldaukcióján.

A befolyó összeget négy vezető amerikai zöldszervezet – az Oceana, a Conservation International, a Natural Resources Defense Council és a Central Park Conservancy – támogatására fordítják. Az árverésen műalkotásokat, luxusutazásokat, divatcikkeket és hírességekkel való találkozási lehetőségeket árvereznek el: egy Bill Clinton volt amerikai elnökkel eltöltött napért vagy egy Oscar-díjasoktól hemzsegő partin való részvételért akár 100 ezer dollárt (18,7 millió forint) is ajánlottak. A Christie’s tavaly rendezte meg először speciális árverését, akkor több mint 2 millió dollár bevételt értek el; az aukciósház a zöldárverésen lemond minden jutalékról és közvetítői díjról. A Bid to Save the Earth keretében további forrásokat gyűjtenek a charitybuzz.com weboldalon április 7-ig futó “csendes” aukción. Az itt kínált “élmények” között szerepel egy egyórás New York-i teniszóra John McEnroe-val (jelenleg 26 ezer dolláron áll), egyórás stílustanácsadás André Leon Talley-től és Diane Von Furstenbergtől (3600 dollár), valamint egy Justin Bieberrel való találkozási lehetőség Tokióban (5 ezer dollár).

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.