LaFerrari a hibridek királya (videó)

A Ferrari a genfi autószalonon mutatta be az Enzo utódának is tekinthető csúcsmodelljét. Némileg szokatlan módon az autó hibrid meghajtást kapott, de ne gondoljuk, hogy a Toyota Prius ellen indítanák, ez már a Bugatti Veyron vadászterülete.

Az ezer lóerős ligában eddig nem túl sokan játszottak, de most a Ferrari is letette a névjegyét. A hibrid hajtás is ezt a célt szolgálja és nem a fogyasztás leszorítását. A kissé furcsa nevű autó 6,3 literes V12-es szívó benzinmotorja 800 lóerővel nem nevezhető gyengének, de ehhez hozzá jön még a 163 lóerős villanymotor is, ami időnként besegít a hajtásba. Így jön ki a 963 lóerős összteljesítmény. Pontos adatokat a Ferrari nem árult el, de a 0-100 km/h spint 3 másodperc alatt megvan, 7 másodperc kell 200 km/h és 15 a 300 km/h sebesség eléréséhez. A végsebessége 350 km/h feletti.

A LaFerrari nem mondható nehéznek, 1255 kg a hibrid rendszer akkumulátorával együtt. A HY-KERS rendszer kisautósan könnyű: 140 kilogrammot nyom, ebből 62 az akkucsomag. Nemcsak lassuláskor és gázelvételkor tölti az akkumulátorokat, hanem olyankor is, amikor a benzinmotor nyomatéka nem vihető át teljes egészében az aszfaltra, például kanyarban. Erre szükség is van, egy ilyen teljesítményű villanymotor bizony hamar lemeríti az akkumulátort.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

A hibrid autók eladása továbbra is emelkedést mutat

Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma márciusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai Unióban az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapjára csütörtökön fölkerült adatok szerint.