Lélegző nyaklánc alakítja a szén-dioxidot elektromossággá

Egyének, szervezetek és kormányzati szervek számos és különböző törekvéseit láthattuk, mutattuk már be egy fenntartható világ megteremtésére.

De vajon az összes ilyen törekvéssel együtt biztosak lehetünk abban, hogy társadalmunk megfelelő sebességgel és hatékonysággal halad, hogy felvegye a klímaváltozással a küzdelmet? Egy – a viselhető és interaktív megoldások a környezetváltozásra tematikájú – két hetes workshop keretében egy brazil tervezőpáros, Martina Pagura és Pedro Nakazato Andrade megalkotta a W/Air-t, egy oxigén-szűrő, lélegző „nyakláncot”, ami eltávolítja a szén-dioxidot a levegőből, egy elem-szerű eszközben tárolja azt, és későbbi használatra alkalmas elektromossággá alakítja. Bár ez a termék kinézetre, mintha Darth Vadernek lett volna kitalálva, de egy ötletnek jó.

Ajánlott tartalom

Növelni kell az energiahatékonyságot

A magyar gazdaság versenyképességének egyik kulcsa az energiahatékonyság növelése - erről Juhász Edit, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke beszélt egy konferencián az MTI-nek küldött közlemény szerint.