Magyarország valóban virágzik

“A családi ebéden rádöbbentem, hogy nagymamám japánbirsbokra benézte az évszakot és virágozni kezdett” – írja kollégánk elképedve az alábbi fotó kíséretében:

Ma érkezett egy kép az MTI-n, hogy virágzik a kikeleti bangita (Viburnum Bodnantense) Szolnokon. Ez az egyik legszebb tél végi díszt adó díszcserje, igaz, még csak a tél közepe van:

Szombaton arról adtak hírt, hogy virágzik az egyik legkorábban nyíló dísznövényként is ültetett vadvirág, a téltemető (Eranthis hyemalis) a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A boglárkafélék családjába tartozó növény kora tavasszal szokott virágozni.

Bálint Gazda azt mondta a téli tavasz következményeiről: „Enyhe időben megindul a nedvkeringés, a szövetek a vízfelvétel következtében fellazulnak, és a növény fagyra érzékenyebbé válik. Ha a mostani enyhe időt zord, fagyos idő követi, akkor az érzékeny virágrügyek elfagyhatnak. A februári tavasz, márciusi tél az idei gyümölcs- és szőlőtermést semmisítheti meg”.

-

Ajánlott tartalom

Az EU környezetvédelmi jogszabályokat hagyott jóvá

Az Európai Unió Tanácsa elfogadta a személygépkocsikra, kisteherautókra és teherautókra vonatkozó kibocsátási határértékekre vonatkozó Euró 7 rendeletet, az ipari kibocsátásokról szóló felülvizsgált irányelvet, valamint új szabályokat az épületek energiahatékonyságának javítása érdekében - tájékoztatott az uniós tanács pénteken.