Még tovább zöldül a SZIN fesztivál

A SZIN fenntartható fesztiválként emlegeti magát, és éppen ezért már számos zöld újítással ismertette meg a hazai fesztiválozókat.

Elég csak a repohárra, vagy a biológiailag lebomló étkészletre gondolni. Idén ismét számos ökoinnováció lesz a SZIN-en. Ilyen például a Bringaszínpad, mely 2×2 méteres alapterületű és 2,5 méter magas, a világítást és a hangosítást kerékpárok által termelt energiával üzemeltetik. A két kerékpár egyike a 2×12 V-os világításért felel, a másik a hangosítást hajtja. Ezen az ökoszínpadon minden nap élő webtévé-közvetítést láthatunk, számos előadást és a GreenMovie filmjeit kísérhetjük figyelemmel.
A klímakapszula tulajdonképpen egy kísérlet, aminek keretében mesterségesen kialakított, üvegházszerű térbe növényeket telepítenek, fejlődésükhöz emberi beavatkozás szükséges. A kísérlet azt modellezi, hogyan lehet az emberi beavatkozás pusztán építő jellegű.

Ajánlott tartalom

Ez a világ legzöldebb fesztiválja?

2023-ban június 1. és június 3. között tartották meg a NorthSide Festivalt, amely a világ egyik legfenntarthatóbb kulturális rendezvénye.