Megdőlt az elektromos autók sebességi rekordja

A Genovation Cars által sorozatgyártásban átalakított elektromos Corvette prototípusa új sebességi rekordot állított fel. Az eXtreme Electric, avagy GXE egy repülőtéren döntötte meg az elektromos autók sebességi rekordját.

A sorozatgyártásúval megegyező tudású modell éppen átlépte a 300 km/h-s sebességet, alaposan felülírva az eddigi 285 km/h-s rekordot. A történet persze így nem teljes, hiszen ez nem egy különálló autó, hanem éppenséggel egy átalakított, jelen esetben immár 10 éves Corvette Z06, melybe a Genovation egy 700 lóerő és 800 Nm leadására képes elektromos hajtásláncot épített. Az átalakításhoz egyébként bármelyik előző generációs Corvette típus megfelelő alapot nyújthat.

Ez hatalmas átalakítást igényelt, de az 50-50 százalékos súlyelosztás megmaradt, miközben a súlypont alacsonyabbra került. Az akkumulátorok 210 km-es hatótávot engednek, de nem akkor, ha lepadlózzuk a gázpedált. Így valószínűleg a rekordkísérlet után hamar töltőre került a különleges Corvette.

Ez egyébként csak a kezdet, a vállalat vezetője újabb rekordokat ígér – tekintve, hogy ezúttal is egyfokozatú váltóról beszélünk előremenetben, bizony van tér a fejlődésre.

forrás: autopult.hu

Ajánlott tartalom

A napenergiával működő autók rejtélyes világa feltárul

2030-ra 60 százalékkal csökkenhetnek a napelemes autók költségei.