Megjelent az EnergEtika

Országos magazin megújuló energiákról.

EnergEtika Magazin néven új országos lap jelent meg május 6-án az Épületgépészet a Környezetért Alapítvány gondozásában. A magazin első száma foglalkozik többek között a fotovillamos rendszerekkel, a LED-világítással, a napelemes tetőventilációval és több érdekes beruházást is bemutat. A 40+4 színes oldalon, igényes kivitelben megjelentetett lap főszerkesztője, egyben a kiadó titkára, Hári Péter elmondta: – Alapítványunk fő célkitűzése, hogy hazánkban minél szélesebb körben megismertesse a megújuló energiaforrásokat és a legkülönbözőbb energiatakarékos épületgépészeti és épületvillamossági technológiákat, és bátorítsa a magyar lakosságot ezek alkalmazására. Ezért határoztuk el, hogy egy országos terjesztésű, igényes formában egyaránt megjelenő, modern magazin kiadásába fogunk, mely kimondottan az energiatakarékosság jegyében mutatja be az olvasóknak a rendelkezésre álló technológiákat.

 
Miért fontos egy ilyen magazin?
Felmerülhet a kérdés, miért is van szükség egy ilyen magazinra a hazai lappiacon, hiszen egyre több újságban kap szerepet az energetika témája.  – Bár számos kiállítási reklámlap van jelen a piacon, melyek energetikai témákkal foglalkoznak, ezek profitorientált vállalkozások által fenntartott, hirdetéscentrikus lapok, melyek a szakkiállítások látogatóinak behatárolt közönségét célozzák meg. Ezek, és a szűk rétegnek szóló szaklapok mellett szükség van egy szélesebb közönséget megcélzó, igényes ismeretterjesztő magazinra. Célunk, hogy ez a lap mind tartalmával, mind megjelenésével vonzó legyen a művelt, természeti-környezeti problémák iránt érzékeny, az újdonságokra fogékony rétegek számára, felölelje az energia kérdésének mind szélesebb spektrumát, nyelvezetében igényes, stílusában könnyed, nem szakmabeliek számára is érthető legyen.- mondta el a főszerkesztő.

 
A lap rövid tartalma már olvasható az alapítvány weboldalán, ahol a nyár folyamán a teljes lapszám hozzáférhető lesz. Az idei második szám szeptember végén kerül az újságárusokhoz, ahol elsősorban a fűtéssel kapcsolatos kérdések kerülnek majd terítékre. Ha az idei – részben kísérleti jellegű – két lapszám sikeres lesz, 2012-től évi 4 megjelenéssel számol a kiadó. – Bízunk abban, hogy mind az Olvasók, mind a potenciális hirdetők részéről kedvező fogadtatásra talál a lap. Egyelőre nagy segítség volt, hogy egy szegedi központú vállalkozás, a Domi Épületgépészet a teljes nyomdaköltségünket finanszírozta, így most csak a színvonalas tartalom előállítására kellett koncentrálnunk. Bízunk benne, hogy mind az érdeklődők, mind a szakma meglátja a fantáziát lapunkban – fejezte ki reményét Hári.

Ajánlott tartalom

Az elmúlt időszakban az atomenergia folyamatos fejlődésen esett át

Nemzetközi előrejelzések is azt mutatják, hogy az atomenergetika reneszánsza következik, és ebben a folyamatban a Roszatom fontos szerepet vállal, technológiájával biztosítja a bővülés feltételeit - mondta Kirill Komarov, a Roszatom vezérigazgatójának első helyettese, nemzetközi üzletfejlesztési igazgató kedden Szocsiban, az Atomexpo záró sajtótájékoztatóján.