Megnyílt az első EnergiaPont Sopronban, ahol szaktanácsot lehet kapni az épületek energiatakarékos kialakításához.

Megnyílt az első EnergiaPont Sopronban

Megnyílt az első EnergiaPont Sopronban, ahol szaktanácsot lehet kapni az épületek energiatakarékos kialakításához.

Hajdu Csaba, a szolgáltatást működtető Energia-Optimum Kft. ügyvezetője csütörtökön az MTI-nek elmondta: az EnergiaPont szakemberei felmérik egy ház energiaveszteségeit, majd javaslatot tesznek ezek megszüntetésére, egyúttal megadják a várható költséget és a nyerhető megtakarítást is. Arra törekszenek, hogy meghatározzák az optimális megoldást, amelynél a legkisebb ráfordítás mellett a legnagyobb megtakarítás érhető el – tette hozzá.
A Sopronban csütörtökön nyílt első irodát és bemutatótermet – néhány hónap működés után – újabbak követik a fővárosban és a megyeszékhelyeken – ismertette az ügyvezető. Tájékoztatása szerint agy átlagos, 100 négyzetméteres családi ház energia auditja, és a javaslatok kidolgozása nettó 70-100 ezer forintba kerül.

A bemutatóteremben  a megtakarítást hozó szigetelő-rendszerek, energiatakarékos nyílászárók, valamint a különféle gépészeti berendezések is megtekinthetők.
Az EnergiaPont vállalja a finanszírozás megszervezését, a pályázat megírását, valamint megfelelő referenciával rendelkező kivitelezőket is ajánl. Bencsik János a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma- és energiaügyekért felelős államtitkára az elmúlt időszakban többször is nyilatkozott arról, hogy a kormány célja, hogy évi 200 ezer lakást újítsanak meg energetikailag.

Ajánlott tartalom

Még nem késő megmenteni a nyugat-antarktiszi jégtakarót egy tanulmány szerint

Egy új kutatás szerint megelőzhető a nyugat-antarktiszi jégtakaró összeomlása a Ross-tenger térségében, ha sikerül betartani a globális üvegházhatású gázkibocsátás korlátozását.