Meleg helyzet Japánban

A négyes reaktor pihentetőmedencéjében a normálisnál kétszer magasabb, 89 Celsius fok a hőmérséklet, jelentette a Guardian. Az 5-ös és a 6-os blokkban is magasabb a szokásosnál a hőmérséklet.

Az időjárás nehezíti a helyzetet
Az erős szél miatt vissza kellett hívni a helikoptert, ami az egyik reaktort locsolta vízzel.
A téliesre fordult idő az otthontalanná vált túlélők dolgát is megnehezíti, jelenleg Japán több részén is fagypont alá esett a hőmérséklet és havazik.

Tévébeszédet mondott a császár
Akihitó császár tévébeszédben szólt a nemzethez szerdán. “Imádkozom az emberek biztonságáért” – mondta, és együttérzését fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, kérve egyúttal népét, hogy ne adják fel a reményt. A császár ezen kívül aggodalmának adott hangot a fukusimai aterőművel kapcsolatban. Az uralkodó most először szólt nyilvánosan az ország előtt a pusztító földrengés és szökőár óta.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.