Mitől lesz okos egy város?

Szakmai konferencia az okos technológiák jelenéről és jövőjéről.

Mitől lehet okos egy város, egy mérő és egy hálózat?

Vajon a megújuló energiaforrások felhasználásában milyen segítséget nyújthat, ha a hálózat okos?

Vajon mennyire ismertek itthon az okos mérési és okos hálózati technológiák?

2014. április 24-én Budapesten a Dürer Rendezvényközpontban egész napos szakmai konferenciát tart az Okos Jövő Innovációs Klaszter. A cél, hogy a hazai szakemberek, városvezetők és a vállalati szektor képviselői között elinduljon a párbeszéd az okos technológiákról.

Az okos hálózat (smart grid), okos mérés (smart metering) kifejezések azt a fejlődést takarják, mely révén mind az energiatermelés, mind az elosztás, mind pedig a fogyasztás „digitalizálódik”. A különböző pontokon felszerelt intelligens mérőeszközök segítenek meghatározni, kinek mikor és mennyi energiára van szüksége. Ezzel optimalizálhatjuk a termelést, az elosztást és a fogyasztást is. Új dimenziót nyit az energetikában az okos technológiák elterjedése, hiszen azt is elősegíti, hogy a fogyasztó termelővé váljon, pl. egy napelem segítségével.

A Klaszter, mely a legnagyobb energetikai és technológiai cégeket, egyetemeket és kkv-kat tömörít, azt a célt tűzte ki célul, hogy e szereplők között együttműködést indít és közös projektek elindításában vesz részt. A több mint 40 vállalat e fontos fejlődési folyamat élére kíván állni.

Az áprilisi konferencián elismert hazai szakemberek, vállalatvezetők és kutatók az okos technológiák energetikai alkalmazásának szinte valamennyi területét körbejárják. A rendezvény emellett kiváló alkalmat biztosít a hazai vállalkozásoknak arra, hogy üzleti kapcsolatokat építsenek ki egymással és a világ vezető energetikai és technológiai multinacionális vállalataival.

A rendezvényen kiállítást is megtekinthetnek az érdeklődők, ahol olyan cégek mutatják be az okos hálózatokkal kapcsolatos elképzeléseiket, mint a Központi Okos Mérés Zrt., az E.ON, a Magyar Telekom, az IBM és az MVM NET Zrt.

További információ és jegyvásárlás itt.

Ajánlott tartalom

Törökországot is meghódítanák a kínai napelemes cégek

Úgy tűnik, a kínai beszállítók már a törökországi napelemes piac felé is kacsintgatnak.