Nagyobb a biológiai veszély, mint a radioaktív

A tokiói brit nagykövetség hivatalos útmutatót adott ki arról, hogy mire kell figyelni az esetleg sugárterhelést kapott élelmiszerekkel kapcsolatban.

A mikrobiológiai veszély nagyobb, mint a radioaktív, mondja az útmutató, ami arra int, hogy csapvizet csak forralás után fogyasszanak a helyiek, de a palackozott ásványvíz a jobb megoldás. Az otthon, boltokban, raktárakban, vagyis bármilyen épületen belül tartott élelmiszerek nem lehetnek veszélyesek, csak az erőmű környékéről származó friss zöldség és gyümölcs.
Gyertyás megemlékezésre hív a Greenpeace
A japán katasztrófa áldozatainak emlékére a Greenpeace hétfőn este fél kilenckor gyertyagyújtást szervez a budapesti Kossuth térre, közölte Vay Márton, a szervezet szóvivője. A megemlékezésen rövid beszédet mond Rohonyi Péter, a Greenpeace kampányfelelőse.

Ajánlott tartalom

Kék bolygó – A talajmegújító gazdálkodással egészségesebb élelmiszerhez juthat a fogyasztó

A talajmegújító mezőgazdaság, a no-till technológia alkalmazása nem csak a talajeróziót csökkenti és a talaj vízmegőrző képességét javítja, hanem a fogyasztók is egészségesebb élelmiszerekhez juthatnak általa - hangzott el Áder János volt államfő, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke Kék bolygó című podcastjának hétfőn közzétett legújabb, a legnépszerűbb videómegosztó portálon is elérhető adásában.