Napelemes erősítő egy szivaros dobozból

A Solar Stella egy ötletes hangerősítő az olyan zenészek számára, akikben lakozik némi barkácsolási kedv.

A Stella Amp erősítő már nem annyira új keletű dolog, hiszen John Wilson hobbibarkácsoló már korábban összedobta. Azonban nemrégiben újításoknak vetette alá a hangerősítőt, hiszen a szerkezet most már napenergiával működik. „Amikor megterveztem a Stella Amp-ot pár évvel ezelőtt, rájöttem, hogy 3 volton tudnám az erősítőt működtetni. Már akkor tudtam, hogy szeretném megtervezni az erősítő napenergiás változatát. Néhány hónappal ezelőtt lekaptam egyet a polcról, és összeszedtem hozzá az Adafruit-ról mindent, amire szükségem volt ahhoz, hogy megvalósítsam” – írja Wilson honlapján, a Crazy But Able-ön. Még csak nem is volt olyan hosszú a kellékek sora. Csak egy napelem, egy napenergiás áramkör, egy akkumulátor kellett az egyszerű, de nagyszerűen működő rendszer kialakításához. Ne meg persze egy szivaros doboz is kell, amibe mindezt beletesszük, hogyha éppenséggel nincs túl nagy ácsmesterségi tudásunk, vagy csak nincs kedvünk barkácsolni egy sajátot.

Wilson ráadásul igen részletesen leírja, hogy hogyan szerkesztette össze lépésről lépésre az alternatív energia hajtotta hangerősítőt, így hát magunk is könnyen összeszerelhetünk egy hasonlót akár egyetlen délután alatt. Ehhez mindössze egy Stella Amp készletet kell beszereznünk, amely ráadásul 100%-ig újrahasznált forrásokból tevődik össze. Végezetül itt egy videó, hogy meghallgassuk, hogyan is szól ez a környezetbarát erősítő.

Ajánlott tartalom

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét Debrecenben

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét pénteken Debrecenben: a Komondor nevű berendezést a Debreceni Egyetem (DE) Kassai úti campusán, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) szuperszámítógép központjában helyezték üzembe.