Napelemes hangszóró karácsonyra?

Aki még nem találta ki, mi legyen idén a fa alatt, az alábbi listából szerezhet néhány ötletet az egyedi és környezetbarát ajándékozáshoz, hogy ne csak a fa legyen zöld az ünnepen.

Klasszikus – Saját készítésű gyertya
Hagyományos ünnepi ajándék, de mégis könnyű személyessé tenni különféle színekkel, dekorációval, illatokkal. És elkészíteni sem tart sokkal tovább, mint amennyit az áruházban töltenénk a megvásárlásával. Alapanyagoknak használhatjuk akár a megmaradt gyertyacsonkokat is, a sietősek pedig méhviaszból készíthetik. Az alábbi videó segítségével pedig elsajátíthatjuk a gyertyaöntés alapjait.

Kalandoroknak – Napelemes hátizsák
Ez a biciklizéshez, hegymászáshoz, túrázáshoz is használható a napelemes sport hátizsák újrahasznosított PET palackokból készült, ezért már anyagában is környezetbarát.
hátizsák

Gyerekeknek – Patchwork állatfigura
A képen látható modellt az APE által képzett művészek készítették Egyiptomban. Ez a szervezet különféle képzésekkel próbál javítani a szegények életkörülményein. Saját kezűleg is készíthető textilmaradékokból, csak kreativitás és szabadidő kérdése.

patchwork

Lányoknak – Újrahasznosított táska

A táskával nem lehet hibázni, sosincs belőle elég. Lehet az anyaga papír, farmer, vagy bármi más, minden típusból találhatunk divatos darabot, magyar tervezők modelljeit is megvásárolhatjuk. Az egyediség garantált.
táska

Fiúknak – Napelemes hangszóró
Ezzel a Bluetooth-os hangszóróval kábelek nélkül szólhat a zene, gyakorlatilag bárhol. A napelemeknek köszönhetően megtermeli a saját működéséhez szükséges energiát.

napelemes hangszóró
És a csomagolás…
A színes, fényes csomagolópapírok karácsony után elég nagy eséllyel a szemétben végzik, ezért érdemes alternatív módszereket keresni az ajándékok „felöltöztetéséhez”. A textilmaradék itt is hasznosítható, de újságpapír is megteszi, amit beköthetünk egy darab színes fonallal, szalagokkal, Aki ragaszkodik a karácsonyi mintához, választhat többször használható ajándéktasakot is.

csomagolás

Ajánlott tartalom

Ez lenne a tökéletes akkumulátor a napelemek számára?

A 5K0 akkumulátor egyik változata igazi „mindent egyben” csomag, még invertert is tartalmaz.