Napelemet kapott a bölcsöde Dunakeszin

A várhatóan november közepén nyíló új bölcsőde összesen 161 millió forintba kerül, ebből több mint 145 milliót uniós pályázaton nyert a város. A kiszolgáló helyiségek energiaellátását napelemek és napkollektorok is segíteni fogják.

Egy régi épület felújításával új, 49 kisgyermeket befogadó bölcsődét alakítanak ki a dunakeszi Kincsem utcában, így ősztől 25 százalékkal nő a bölcsődei férőhelyek száma a városban – tájékoztatta a helyi önkormányzat pénteken az MTI-t. Dunakeszin az elmúlt években a bölcsődébe jelentkezők egyharmadát el kellett utasítani helyhiány miatt. Az önkormányzat közlése szerint a zömmel európai uniós forrásból létesülő új intézményben négy csoportszobában 49 bölcsődést tudnak majd elhelyezni. Minden foglalkoztatóhoz saját terasz és 600 négyzetméteres játszókert tartozik majd. Korszerű kiszolgáló helyiségek – közöttük melegítő konyha – is lesznek az akadálymentesített épületben, melynek energiaellátását napelemek és napkollektorok segítik. A 14 munkatárssal várhatóan november közepén nyíló új bölcsőde összesen 161 millió forintba kerül, ebből több mint 145 milliót uniós pályázaton nyert a város – közölte Dunakeszi önkormányzata.

Ajánlott tartalom

Hozzáláttak az ötödik kút fúrásának a békési gázmezőn

A hétvégén láttak hozzá az ötödik kút fúrásához a Nyékpuszta lelőhelyen - jelentette be szerdán közölt legfrissebb Facebook-bejegyzésében az Energiaügyi Minisztérium (EM).