Negyven mázsa állateledelt kapott az ország kedvenc kutyamenhelye

Az ország kedvenc kutyamenhelyének választották a szegedi Tappancs Állatvédő Alapítvány kiskundorozsmai tanyáját az egyik közösségi portálon.

Az intézmény összesen negyven mázsa állateledelt kapott az elismeréssel, az adomány felét azonban felajánlották három másik rossz helyzetben lévő menhelynek.
A gazdátlan ebek helyzetének javításáért 2006-ban indult el az Egyesült Államokban a Pedigree Örökbefogadási Program, amelybe Kelet-Európából elsőként Magyarország kapcsolódott be tavaly – mondta Peres Patrícia, az állateledelt gyártó Mars Magyarország munkatársa az adomány átadásakor hétfőn, az Állatok Világnapján. A program segítségével eddig mintegy másfél ezer kutya talált gazdára.
Az egyik közösségi portálon elindult a kezdeményezés rajongói klubja, melyhez öt hónap alatt tízezren csatlakoztak. Minden újonnan belépő tag egy tál eledellel rendelkezhet, s szavazhatott arról, mely intéz

mény legyen az ország kedvenc menhelye, amely végül megkapja az összegyűlt kutyatápot.
Farkas Gabriella, a menhely vezetője elmondta, a tanyán összesen 270 befogadott kutyát gondoznak. Az állatok, amikor tápot kapnak, összesen naponta 80 kilogrammot fogyasztanak el belőle, de az adományokból, civil felajánlásokból működtetett menhelynek ritkán jut pénze ilyen jó minőségű eledelre.
Az alapítvány munkatársai úgy döntöttek, az elismeréssel elnyert negyvenmázsányi kutyatáp felét felajánlják három rászoruló menhelynek: a győri Emberek az Állatokért Alapítványnak, a vasadi Állatotthon Alapítványnak és a tavasszal súlyos árvízkárokat szenvedett Zemplén Gazdátlan Állataiért Alapítványnak.

Ajánlott tartalom

Még nem késő megmenteni a nyugat-antarktiszi jégtakarót egy tanulmány szerint

Egy új kutatás szerint megelőzhető a nyugat-antarktiszi jégtakaró összeomlása a Ross-tenger térségében, ha sikerül betartani a globális üvegházhatású gázkibocsátás korlátozását.