Nemzetközi energiavásár negyedik alkalommal Romániában

Románia legnagyobb és legfontosabb megújuló energia és energiahatékonyság témakörében rendezett kiállítása 2011. november 9-11. között immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre Bukaresten a Sala Palatuluiban.

A rendezvényt 2008 óta Dél-Kelet-Európa egyik legnagyobb energetikai platformjaként és a kulcsfontosságú szakértők találkozási helyeként tartják számon. A megújuló energia egyértelműen fejlődő ágazat Romániában. Egyrészt az ország kedvező feltételeket kínál, másrészt az egyre növekvő kereslet az országban és a régióban ösztönzőleg hat a nagy beruházásokra. A forgalmazott zöld tanúsítványok száma piacon 2011. márciusában 17.785 egységgel nőtt az egy évvel azelőtti adatokhoz képest. A Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium jóváhagyta annak nemzeti programnak a finanszírozását, melynek keretében vagy megújuló energiákat vagy kiegészítésként hagyományos eszközöket felhasználó fűtési rendszereket installálnak. A RENEXPO®  SOUTH-EAST EUROPE a tökéletes hely a kapcsolatfelvételre a romániai piac szakértőivel és kulcsfontosságú személyekkel. A rendezvény immár 4. alkalommal teremt találkozási pontot multiplikátorok és Dél-Kelet-Európa  szereplői számára, 2011. november 9-11. között.

 
2011-ben a kiállítók számát tekintve több mint 10%-os növekedést várunk, amely jól tükrözi az iparág folyamatos fejlődését. A kiállítás három napja alatt 75 kiállítót várunk, akik több mint 3500 látogatót tájékoztatnak az innovatív termékekről és szolgáltatásokról. A nemzetközi kiállítás a következő témákkal várja Önt: szélenergia, napenergia, vízenergia, biogáz, hőszivattyú és geotermális energia, energia hatékony építkezés és felújítás, energia szolgáltatások, kapcsolt energia termelés és sok más. A Szél- & Napenergia Park egy olyan külön része a vásárnak, ahol csak az ebben a témában járatos kiállítók vesznek majd részt. A kiállítás mellett szakmai konferenciákat is szervezünk, melyek fő témái: szélenergia, napenergia, biomassza és vízenergia. További információkat a RENEXPO®  South-East Europe-ról honlapunkon talál: www.renexpo-bucharest.com.

Ajánlott tartalom

Folytatódtak a szakmai és szakértői egyeztetések az otthonfelújítási programmal kapcsolatban

Júniustól indul az a 108 milliárd forintos keretösszegű Otthonfelújítási Program, amellyel a kormány a családokat és a magyar gazdaság növekedését is támogatja. A kormány célja világos: meg kell védeni és támogatni kell a családokat, a lakhatás és az energiaellátás biztonságát - hívta fel a figyelmet szerdai közleményében Fábián Gergely, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára.