Drágakő helyett izlandi élő moha, zuzmó díszíti a legújabb divat szerint Hafstein Juliuson fiatal reykjavíki ékszerész munkáit.

Öko-ékszer a divat Izlandon

Drágakő helyett izlandi élő moha, zuzmó díszíti a legújabb divat szerint Hafstein Juliuson fiatal reykjavíki ékszerész munkáit.

Az Atlanti-óceán északi részén fekvő szigetországban a 23 éves Juliuson olyan gyűrűket készít, amelyekbe a drágakő helyére miniatűr virágcserepet helyez gyógynövénnyel. Az izlandi zuzmó ugyanis régóta ismert köhögés és torokfájás elleni szer.
A dizájner azt állítja, hogy a sziget jellemző növényzetéből készített “kiskert” a gyűrűben máris az év igazi slágerének ígérkezik, legalább is Izlandon – olvasható a pcnen.com című honlapon.
“A gyógynövényt, amely a gyűrűben növekszik, öntözni is kell, mint minden más növényt, és ha jól érzi magát, a gondoskodás megfelelő, akár fél évet is kibír a foglalatban” – erősítette meg az öko-ékszer tervezője.
Azt mondta, hogy ezekkel az ékszerekkel is közel akarja hozni a természetet az emberekhez, akiknek nincs idejük saját növényeket nevelgetni.
Az izlandi zuzmóval beültetett gyűrű mintegy 550 euróba (148 ezer forint) kerül.

Ajánlott tartalom

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.