Olcsóbb lesz a Chevrolet második elektromos autója

A Chevrolet Spark EV-nek sokat kell bizonyítania, ugyanis ez lesz a General Motors első teljesen elektromos autója (ha nem számítjuk az EV1-el tett sikertelen kísérletét).

A modellt hivatalosan egy los angeles-i autókiállításon mutatják be, azonban néhány előzetes információ már most kiszivárgott a Sparkról. Az új fotók mellett a várható árról is nyilatkozott a GM, bár pontos számokat még nem közöltek, azt azonban tudjuk, hogy az Egyesült Államokban nem fog többe kerülni 32,500 dollárnál (7,1 millió forint). Ebből még levonhatjuk az USA szövetségi és tagállami kormányainak adókedvezményét is, így ott nagyjából 25,000 dollárt (5,5 millió forint) kell majd fizetnünk az új Sparkért. Az elektromos autó egyik hasznos funkciója, hogy a beépített LCD kijelzőn a vezetési szokások és egyéb körülmények alapján dinamikusan kiszámítja az akkumulátor várható üzemidejét, így remélhetőleg senki nem fog lemerülni az autópálya közepén. Első körben a Chevy csak Kaliforniában, Dél-Koreában, Oregonban és Kanadában lesz elérhető, a gyártó azonban úgy fogalmazott, hogy más nemzetközi piacokra is tervezik a belépést. Ez valószínűleg azt jelenti, hogy mindenhol kapható lesz, ahol a GM plug-in hibridautója, a Chevy Volt is elérhető.

Ajánlott tartalom

Megkezdte működését Bécs első zöldhidrogén- üzeme

Hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta Bécs első zöldhidrogén-üzeme, amely a napokban kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használnak.