Ömleni fog a hó, szakadni az eső

Az Országos Meteorológiai Szolgálat keddi előrejelzése szerint eleinte túlnyomóan borult lesz az ég, majd nyugaton helyenként felszakadozik a felhőzet. Kedden többfelé, nyugaton néhol várható csapadék.

Nyugaton és északon inkább havazás, hózápor, délkeleten eső, másutt eső, havas eső, ónos eső egyaránt előfordulhat. A Dunántúlon mérsékelt marad a légmozgás, keleten megélénkül, helyenként megerősödik a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 2, 7 fok között, északnyugaton 0 fok körül alakul. Az OMSZ figyelmeztetése szerint hétfő éjszaka a Nyugat-Dunántúlon, a Dunántúli-középhegységben és az Északi-középhegység nyugati felén további 5-15 cm friss hó várható. A Nagykanizsa-Budapest-Eger vonal mentén kedd reggelig átmenetileg gyenge ónos esőre is számíthatunk. Az ország többi részén az eső lesz a jellemző. Kedden napközben a csapadékzóna az északkeleti megyékre helyeződik át, és akkor ott is már csak eső valószínű. Az Időkép szerint kedden folytatódik a csapadékos idő, viszont egyre nagyobb területen lesz jellemző az eső, csak az északi és nyugati határhoz közeli területeken eshet hó, havas eső. A Tiszántúlon még élénk lehet a szél, tovább enyhül az idő.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.