Óriási halpusztulás

Halak ezrei pusztultak el a Mississippi folyó torkolatánál a napokban.

A hatóságok egyelőre vizsgálják, hogy a tömeges halpusztulás összefüggésben állhatott-e a Mexikói-öbölben történt olajszennyezéssel – számolt be a helyi média helyi idő szerint hétfőn.
A halak vízfelszínen úszó tetemeit vasárnap találták meg. A döglött halak az olaj feltartóztatására kialakított kikötői barikádoknál gyülemlettek fel.
“Becsléseink szerint több ezer hal pusztult el, feltehetően mintegy 5-15 ezer” – ismertette közleményében Craig Taffaro, a louisianai St. Bernard-megye elnöke.
Közlése szerint többek között rákok, mérges ráják, angolnák, doboshalak, pettyes pisztrángok és lazacok voltak az elpusztult vízi állatok között.
Craig Taffaro elmondása szerint a térségben jelen van némi begyűjthető olaj, Louisiana vad- és halgazdálkodási minisztériumának szakemberei jelenleg vesznek vízmintákat. Hozzátette ugyanakkor: “Nem akarunk egyből a konklúzióra ugrani, mert a Bayou La Loutre-gátnál időről-időre felmerülnek oxigénproblémák”.

Ajánlott tartalom

Karcsúsít a JYSK: évi több tonna alumíniumot és több mint 40 konténert spórolnak meg

Változás jön a JYSK bizonyos termékeinél: a dán vállalatnál a paplanokat ezentúl máshogyan csomagolják, ezzel annyit helyet spórolnak meg, hogy évente több mint 40 konténerrel kevesebbet használnak majd. A kerti székekről pedig eltűnik egy alumínium díszítő elem, amivel évente 22 tonnával csökken a felhasznált alumínium mennyisége.