Perelni akarja túl borús jóslataiért a meteorológiai szolgálatot

Perelni készül a brit meteorológiai szolgálatot túl borúlátó előrejelzéseiért egy turisztikai vállalkozó, mert az esős jóslatok elriasztották vendégeit fényes napsütés idején is.

Rick Turner Devon északi részén vezet egy háziállatkertet. “A középtávú prognózisokkal vagyok elégedetlen, mindig hihetetlenül borúsak. Augusztusban egy hosszú hétvégére végig esőt jövendöltek, szombatra különösen sok csapadékot. Erre egy csepp sem esett, egész nap sütött a nap” – idézte a férfit a brit Metro újság. Turner szerint a meteorológiai szolgálat túlzott pesszimizmusa a devoni turizmusnak több millió font kárt okoz, neki magának pedig több ezret. A férfi jogi tanácsot keres és más devoni turisztikai vállalkozókkal szövetkezve akarja perelni az időjósokat. A brit meteorológiai szolgálat szóvivője közölte, hogy nem lehet mindig megjövendölni pontosan az időjárást. “87 százalékra bejön, amit jósolunk, ez pedig szenzációsan jó eredmény. Devon Anglia egyik legcsapadékosabb vidéke, a meteorológiai szolgálat pedig nem tudja elállítani az esőt” – mondta.

Ajánlott tartalom

Környezetre nem káros szerekkel takarítják Budapestet

A héten éjszakánként, 23 óra 30 perc és 4 óra 30 perc között folytatódik Budapest tavaszi nagytakarítása a Váralagút, a Lánchíd, a városligeti Zielinski híd és a Szabadság híd megtisztításával - tudatta a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. az MTI-vel közleményben hétfőn.