Sziget – Hét helyen állítottak fel párakapukat

Hét helyen, a Nagyszínpadnál, a Világzenei nagyszínpadnál, a területre bevezető K-híd-nál, a városközpontban, a két közlekedési főútvonalon és a legnagyobb étkezőblokknál állítottak fel a Szigeten párakapukat, amelyek hűtik az alattuk elhaladó látogatókat.

Vető Viktória, a rendezvény sajtófőnöke az MTI-nek elmondta, hogy felkészültek a hőségre, a résztvevők több helyen is találnak vízlelő helyeket, 24 munkatársuk pedig folyamatosan vizet oszt a fesztiválozóknak. Emellett locsolókocsijaik is járják a területet és nem csak az utakat, de – ha ők akarják – akkor az embereket is vízzel permetezik. A hőségriadó miatt ásványvízből a vendégek bármennyit bevihetnek magukkal a Szigetre – közölte.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.