Szingapúri zöld felhőkarcoló

A határidőket betartva megépült Szingapúrban egy nem szokványos „zöld felhőkarcoló”, amelyben egy valódi, kúszónövény jellegű tetőerdő található. Az épület, amely 15 000 m2 területnyi függőkertet foglal el, a Park Royalban épült fel.

A Park Towerrnek nevezett felhőkarcoló, amelyet egy évvel ezelőtt kezdett építeni WOHA Architects, megvalósította a fenntarthatóság és a hatékonyság kritériumainak minden elemét és egy igazi „zöld várost” alakítottak ki. Az épületet úgy tervezték, hogy a Hong Lim parkot, Szingapúr egyik legnagyobb parkját kiterjesztették és átalakították a főváros valóságos oxigén lélegzőjévé, írja az energiacentrum.com.

Annak ellenére, hogy az épület szerkezetének kivitelezése túlnyomórészt betonnal történt, minden környezeti és technológiai előnye adott, s ez lehetővé tette, hogy a felhőkarcoló elnyerje, a környezetvédelmi szempontból legismertebb díjat a szingapúri Green Mark Platinumot. A homlokzat dúsan zöldellő függőkertje mögött helyezkednek el a szálloda legkisebb részletekig kidolgozott és gondozott szobái, és olyan esztétikai formává alakították, amely szinte szimbolizálja a terep morfológiáját, mintegy újabb hivatkozásként a természetre. Szingapúr városa már jó ideje nagy érdeklődést mutat a megújulás és a hatékonyság iránt, olyannyira, hogy sikerült megvalósítania olyan építészeti alkotásokat, mint a Wilkinson-csapat által tervezett botanikus kert, amely egyedülálló a maga nemében.

Ajánlott tartalom

Jó hír annak, aki napelemes energiatárolóra pályázna

Energiatárolóra pályázhatunk hamarosan a Napenergia Plusz Program keretében.