Szmogveszély Miskolcon

Miskolcon szmogveszély van, miután a szálló por (PM10) koncentrációja a város két meghatározó pontján lévő automatikus mérőállomás adatai szerint elérte, illetve meghaladta a tájékoztatási értéket csütörtökön – közölte Veres László, a városháza szóvivője az MTI-vel.

A meteorológiai előrejelzések szerint a légszennyező anyagok koncentrációja az előző napokhoz képest lényegesen nem változik, a levegőminőség kismértékű javulása csak a hétvégén valószínű Miskolcon.
Az önkormányzat ezért kéri, hogy lehetőség szerint mellőzzék a városlakók a személygépjárművek – elsősorban a dízel üzeműek – használatát, utazzanak tömegközlekedéssel, vagy közlekedjenek gyalogosan. Lehetőség szerint kerüljék a szénnel, illetve fával történő tüzelést, valamint porképződéssel járó tevékenységek végzését.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.