Tanulnak a politikusok és gyáriparosok: zöldnek lenni trendi

Érdekes glosszát közölt a Washington Times Tim Wilson tollából. Írásában arra hívta fel a figyelmet, hogy környezetvédelmi okokra hivatkozva egyes washingtoni politikusok, a szakszervezetek és a gyáriparos szektorok hirtelen egy nótát kezdtek fújni a zöldekkel.

A környezetvédők -mint például a neves Sierra Club- széndioxid-vámokkal próbálták visszafogni a szennyező iparágakat, import-tilalmakat bevezetni bizonyos termékekre, termésekre és azok eredetiségét igazoló dokumentumokat kérni, hogy például a jogtalanul vagy nem fenntartható módon kivágott erdők ne kerüljenek be a világkereskedelembe.

Zöld alibi

Tim Wilson úgy látja, az amerikai üzleti és politikai erők -mint a több iparágat egyesítő Blue Green Alliance nevű szakszervezet- újabban a munkahelyek védelmében tették magukévá a zöld ideológiát, hogy ezzel felvértezve csökkentsék a nemzetközi versenykényszert a belföldi termékeken és szolgáltatásokon.
Az említett szakszervezet 17 amerikai államban kampányolt augusztusban, hogy a klímavédelmi törvényt és a megújuló energiákat hozsannázza. És hiába vannak például fémipari dolgozók a tömörülésben, a szervezet elfogadja a “fosszilis vám” ötletét is!

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.