Több mint 13 ezer kilométer autópálya épül a hegyekben

Autópályákkal készülnek elérhetővé tenni a vidéki tibeti településeket, az infrastrukturális beruházásokra dollárszázmilliókat költenek a “világ tetején” – közölték helyi illetékesek kedden.

A délnyugat-kínai tibeti autonóm területen összesen 13 ezer 385 kilométer autópálya megépítéséről döntöttek. Az elkészítés határideje három év, a beruházás összege 3,11 milliárd jüan (109 milliárd forint) – tájékoztatott a térségi közlekedési hivatal. Az új utak megépülése azt jelenti, hogy további 699 település elzártsága szűnik meg – áll a hivatali közleményben. 2011-ben a tibeti úthálózat a falvak 90 százalékát elérte, de 714-hez még nem vezetett kövesút.

Ajánlott tartalom

A GTKB Ganz fejleszti buszgyártási képességét

A GTKB Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft. fejleszti buszgyártási képességét, egyebek közt új innovatív vezérlőrendszert hoz létre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz forrás felhasználásával - közölte a társaság az MTI-vel.

Nincs hozzászólás

  1. a fenti cikkük pontatlan 13385 km autópálya építés 109 milliárd forintba kerül

  2. azt azért meg kéne említeni, hogy fordítási hibából adódóan – autópálya alatt értik a földutat is, tekintve, hogy ennek nagy része az lesz

  3. Kedves Argyelan!
    Ugyen ez a mondat szerepel a cikkben is.

    Kedves Jcd!
    Az MTI hírcentrum híranyaga az alábbi cikk, mely fel is van tüntetve a cikk tetején. Ettől még természetesen hibázhatnak ők is.

    Üdv,

    László