Több száz órán keresztül működő akkumulátor

Képzeljük el, hogy van egy akksink, ami több száz órán keresztül él. Létezik?

Nem. Mondtad egészen mostanáig.
Egy csapat tudós munkájának eredményeképp a lebomló akksival több száz órán keresztül működtethető lenne laptopunk.
Ha az izraeli tudósok csoportja által végzett kutatás gyümölcsöző lesz, akkor neked is lehet olyan hordozható számítógéped, mely több száz órán át működik.
A Yair Ein-Eli professzor által alkotott új akkumulátor több ezer órát nyer egy bőséges és nem szennyező tüzelőanyag forrásból.

„A jelenlegi prototípusok vizsgálatok kisebb eszközök, mint például hallókészülékek tesztelésére korlátozódik, viszont a közeljövőben laptop akkumulátorok is bekerülnek a körbe.” – fejtette ki Yair Ein-Eli professzor a minap.

Egy 600 órás vizsgálat közben kiderült, hogy az akkumulátor csak az energia 10 %-át használta, mely azt jelenti, hogy a teljesen feltöltött akkumulátort 6000 órán keresztül lehetne használni, mielőtt az lemerül, és eredeti formájára változik vissza- homok lesz belőle.
A kutató úgy véli, néhány éven belül a technológia a nagyközönség elé kerül és kisebb eszközök működtethetőek lesznek segítségével.

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.