Új együttműködő csatlakozott a Mol műanyaghulladék-hasznosításához

A Mol és a Lummus Technology együttműködik a műanyaghulladékok kémiai újrahasznosításában – közölte a Mol kedden az MTI-vel.

A Mol a stratégiai céljai teljesítésével indokolta az együttműködést. Évi 40 ezer tonnás újrahasznosító kapacitásukat a közlemény szerint több 100 ezer tonnára növelnék, és abban is bíznak, hogy a Lummus technológiája hozzájárul üzleti tevékenységük fenntarthatóságához. A Mol tisztában van a körforgásos gazdaságban betöltött döntő szerepével, ezért fontosnak tartja az erős műanyag-újrahasznosítási és hulladékintegrációs portfólió kiépítését – írták. A Lummus abban bízik, hogy az együttműködés segíteni fog a fenntartható megoldások további fejlesztésében. Technológiájukat, amely a műanyaghulladékot nagy értékű alapanyagokká alakítja át, a Mol magyarországi és szlovákiai üzemeiben hasznosítják.  A társaság ezzel olyan megoldást kínál, amely megbízhatóan és gazdaságilag is fenntartható módon, szilárd koksz termelése nélkül segít a hulladékkezelésben – tették hozzá.

A Lummus Technology a közlemény szerint a tiszta üzemanyagok, megújuló energiaforrások, petrolkémiai termékek, polimerek, gázfeldolgozás területén tevékenykedik. Az amerikai cég a honlapján olvasható bemutató szerint többek között katalizátorokat és mérnöki szolgáltatásokat kínál az ügyfeleinek.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.