Új funkciók érkeznek a Teslákba

Számos apró, mégis hasznos újítással érkezik a legújabb teslás update. A 2020.48.5-ös verziószámmal jelölt szoftver nem minden modell, illetve nem minden régió esetében ugyanazokat a változásokat hozza, ám valamilyen szinten mindenki autója kamatoztathatja a szoftver újdonságait.

Az új szoftverben több olyan újítást is bevezet a Tesla, amelyek egyelőre csak Kínában lesznek elérhetők. A navigáció például az ottani tulajdonosoknak ezek után már egy plusz 3D-s grafikával is segít a sávválasztásban a bonyolultabb útkereszteződéseknél és lehajtóknál. Íme egy kép az új funkcióról:
Szintén kizárólag Kínában változtatott a Tesla azon, hogy hogyan reagál az autó a hirtelen fékezésre, írta a teslasok.hu.  Az új szoftverrel ugyanis ha gyorsan és erősen lépünk a fékpedálra, a megszokottól eltérően a féklámpa gyors villogásba kezd, jelezve a veszélyhelyzetet. Ezt a funkciót egyébként sem minden régióban vezethetné be a Tesla, hiszen a különböző országokban különböző szabályokkal írják elő a féklámpa működését. Frissül a beépített üzenetküldő alkalmazás is, ami újonnan összevonja az azonos feladótól egymás után küldött üzeneteket, illetve az autó szünet nélkül is olvassa majd fel ezeket.

A Model 3 és Model Y-ban szintén újdonságként érkezik, hogy a jobb oldali tekerhető gombbal eltüntethetjük az éppen beérkezett üzenetről szóló értesítést, diktáláskor pedig, ha meggondoljuk magunk, a gomba egymás utáni két megnyomásával újra rögzíthetjük az üzenetünk. A Sentry Mode-hoz is hozzányúltak a Tesla programozói, amely ezek után az autó beépített memóriájába menti majd a legfrissebb riasztáskor rögzített felvételeket. Ezeket a Dashcam Viewerben másolhatjuk majd át a csatlakoztatott USB adattárolónkra.

A Model S-ek és Model X-ek esetében a Tesla bevezet egy új módszert is a töltőkábel kioldására. A frissítés után a töltőport melletti gombbal is lehetőség lesz kioldani a kábelt. Természetesen ez nem változtat az eddigi módszereken, azaz az aljzat zárját ugyanúgy kioldhatjuk az eddig megszokott módon.
Mindemellett az új frissítéssel érkezik a TRAX zeneszerkesztő v0.2-es változata is, amellyel új eszközöket és hangszereket kapunk az érintőkijelzős alkalmazásba.

Ajánlott tartalom

Ilyen autókat vesznek a horvátok

Horvátországban 31,7 százalékkal nőtt az eladott új autók száma az első nyolc hónapban.