Újrahasznosítható kávékapszula

A Svájci Erwin Meier feltalált egy fémből készült kávékapszulát, amelyet kézzel a végtelenségig újra lehet tölteni. Az egyszer használatossal szemben a találmány forradalmasíthatja a szektort, amelynek éves forgalma világviszonylatban egy milliárd euró. (Aiolus News)

A különböző kávéfőző típusokkal kompatibilis kapszula rozsdamentes acélból készül, két, összecsavarozható része van és elbírja a kávéfőzők 18 báros nyomását. Olcsó és ökológiai jelentősége sem elhanyagolható a mai eldobásra kerülő lapocskákkal összehasonlítva. A kapszula jelenleg csak Svájcban szabadalmazott, de on-line már megvásárolható. Sok megrendelést kap, főként Ausztráliából. A nemzetközi szabadalmaztatás azonban kiválthatja a Nestlé nemtetszését, amely eddig beperelte mindazokat a gyártókat, amelyek alternatív rendszereket kínáltak a cég kapszulái helyett.

Ajánlott tartalom

A vizek sótartalmának növekedése evolúciós változásra kényszeríti a planktonikus szervezeteket

A HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont munkatársai folyamatosan vizsgálják, hogy az emberi tevékenység, illetve az emiatt zajló klímaváltozás milyen változást okoz a környezeti feltételekben, és hogyan reagálnak erre az élőlények.