Újrahasznosított fémekből készítenek ékszereket

A megfelelő kiegészítők feldobhatják a leghétköznapibb ruhákat is. Az, hogy az ékszerek megújíthatják a ruháidat, még nem jelenti azt, hogy nem lehet újrahasznosított anyagokból készíteni őket. Ez az 5 tervező egytől egyig újrahasznosított fémekből készíti az ékszereit.

1. Ute Decker
Egy német művész, Ute Decker ékszerekre specializálódott. Ezt a darabot egy japán wabi sabi koncepció ihlette. Mindegyik ékszer amit készít, újrahasznosított, és környezetbarát anyagokat tartalmaz.

 
2. Andrea Bonelli
A Kaliforniai kovács, Andrea Bonelli fémeket és drágaköveket ötvöz az ékszereiben. Mindent kézzel készít, újrahasznosított aranyból vagy ezüstből. Nyakláncoktól, karkötőkön át, gyűrűkig, mindenféle ékszer megtalálható a repertoárjában.

andrea-bonelli
3. John Hardy és Angela Lindvall
Angela Lindvall szupermodell összefogott az ékszerkészítő John Hardyval, hogy promótálják Hardy újrahasznosított nemesfémekből készített ékszereit. A “Wear Bamboo, Plant Bamboo” programban vesznek részt ezek az ékszerek, melynek lényege, hogy minden egyes eladott darab után a bevételek egy része a bambusz termesztést támogatja Balin.

ékszerek
4. Ash Hilton
Ash Hilton újrahasznosított ezüstöt használ az ékszereihez, mint ahogy ezeken a fülbevalókon ez észre is vehető. Hilton munkáit Új-Zéland galériáiban árulják.

ash-hilton
5. Jane Hollinger
Jane Hollinger elindította a saját ékszer sorozatát, mert nem talált olyat a piacon, amit szívesen viselne. Mindegyik darab újrahasznosított, nem bányászott, fémekből áll.

jane-hollinger

Ajánlott tartalom

A klímaváltozáson a fásítás segíthetne leginkább

Az erdőtelepítés, a fásítás az egyik legjobb eszköz a klímaváltozás negatív hatásainak kompenzálására - mondta az Agrárminisztérium (AM) agrárpiacért felelős helyettes államtitkára Balatonszárszón pénteken.