Veszteséges lesz a napenergiaberendezés-gyártó az idén

A romló piaci környezetre hivatkozva csökkentette idei eredmény-előrejelzését a német SMA Solar Technology AG napenergia-technológiai berendezésgyártó vállalat.

Az SMA Solar hétfői közleménye szerint az idén a korábban jelzett “legjobb esetben is nullszaldó” helyett 80-90 millió euró veszteséget lesz kénytelen elkönyvelni a társaság. Az idei értékesítési árbevétel 900 millió és egymilliárd euró között alakulhat a tervezett 1,3 milliárd euró helyett. A társaság tavaly 1,5 milliárd euró forgalmat bonyolított és egyszeri tételek nélkül 102 millió euró nyereségre tett szert. A vállalat a lefelé módosított eredmény előrejelzését az európai napenergiaberendezés-piaci kereslet csökkenésével indokolta. Az SMA Solar Technology AG 2014-ben ismét nyereséget és 1,0-1,3 milliárd eurós forgalmat tervez, írja a tozsdeforum.hu.

Ajánlott tartalom

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt - tette közzé a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos szerdán közösségi oldalán.